Szombathelyi Erdészeti Zrt. Az állami erdők nyitva állnak a természetszeretők előtt
Felhívás

2017. szeptember 26. 7:15 - 2017. november 30. 7:15

Megkezdődött a Himfai-tó felújítása

A Szombathelyi Erdészeti Zrt. és a kivitelező Vízéptek Bt. kéri a turistákat és természetszeretőket, hogy a munkálatok alatt a tó közvetlen környezetét ne látogassák.

A Himfai Parkerdő közvetlen szomszédságában, az állami tulajdonban lévő Himfai környezetvédelmi tó műtárgyainak és védműveinek műszaki állapota a közelmúlt sokszor szélsőséges időjárása miatt leromlott. A vízoldali töltéstestben a hódok által készített üregek és járatok is tovább gyengítették a töltés szerkezetét, ezért Társaságunk a műtárgyak és védművek megerősítése mellett döntött.


A kivitelező a Vízéptek Bt. szeptember folyamán megkezdte a rekonstrukciós munkákat, amelyek miatt kérjük, hogy a tó töltését és annak közvetlen környezetét a fokozott balesetveszélyre való tekintettel ne látogassák. A Mária Út és a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra útvonal továbbra is járható, valamint a Himfai Parkerdő és az annak területén található Cincér-tanösvény zavartalanul látogatható, de a kijelölt turistautakon fokozott óvatosságot kérünk az erdészeti úton zajló tehergépkocsi forgalom miatt.


A kivitelezési munkák befejeződéséig - előreláthatólag 2017. november 30-ig - türelmüket és megértésüket kérjük.

Országos Erdészeti Egyesület Hazai Erdész Filmtár Hazai Vadász Filmtár Erdei szállás A Mi Erdőnk Erdő-Mező Online Magyar Természetjáró Szövetség
Készítette: KARMA Interactive