Szombathelyi Erdészeti Zrt. Az állami erdők nyitva állnak a természetszeretők előtt
Fotógaléria

2018. január 11. 14:04

Káld-hidegkúti Kisboldogasszony-kápolna átadása

Káld-hidegkúti Kisboldogasszony-kápolna átadása

A Földművelésügyi Minisztérium 25 millió forintos vissza nem térítendő támogatással járult hozzá a Káld-hidegkúti Kisboldogasszony-kápolna felújításához, melyet szeptember 8-án dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök ünnepélyes keretek között áldott meg. Az eseményen V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, valamit dr. Bitay Márton állami földekért felelős államtitkár mondott köszöntőt.

Szeptember 8-a, Szűz Mária születésnapja az erdő- és vadgazdálkodásban fontos időpont, ezért nevezték el Kisboldogasszony-kápolnának a most elkészült imahelyet, ahova a csíksomlyói madonna pontos, kicsinyített mása került, amit Vas megye kormánybiztosa méltatott. Harangozó Bertalan elmondta, a Csíksomlyó valódi nemzeti zarándokhely, a szobor a nemzeti összetartozást, Vas és Hargita megye, valamint a szombathelyi és a csíkszeredai erdészet jó kapcsolatát is jelképezi.

Országos Erdészeti Egyesület Hazai Erdész Filmtár Hazai Vadász Filmtár Erdei szállás A Mi Erdőnk Erdő-Mező Online Magyar Természetjáró Szövetség
Készítette: KARMA Interactive