Szombathelyi Erdészeti Zrt. Az állami erdők nyitva állnak a természetszeretők előtt
Hírek

2019. március 25. 14:52

Április 1-től nyit a Jeli Varázskert

Szerző: Ruborits Tamás - közjóléti műszaki vezető
A Jeli Varázskert április 1-től várja kedves látogatóit hétköznap 8-15 óra, hétvégén 8-17 óra, húsvétkor (április 19-22) 8-17 óra között Az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően számtalan látnivaló várja a kedves látogatókat.
Április 1-től nyit a Jeli Varázskert

 

A koreai havasszépe és a japán babérhanga több száz közel 60 éves példányai borulnak virágba áprilisban. A Magnolia gyűjteményben több mint 300 cserje virágzik a fehér, rózsaszín, piros és sárga árnyalataiban. Az idei évben debütálnak a kert alapítójának, gróf Ambrózy-Migazzi István születésének 150. évfordulójára ültetett nárciszok. A 150 különböző féle nárciszból összesen 15000 tövet telepítettek az erdészek a Magnolia gyűjteménybe. A két növénycsoport együtt virágzik és így erősítik egymás díszértékét. A gróf Ambrózy-Migazzi István kilátó környezetében japáncseresznyék nyílnak, a csüngő fajtájú cseresznyék a hajdani harckocsi árok oldalain virítanak.

A lombkorona sétány előreláthatóan május közepétől lesz látogatható.

 

Várunk minden kedves természetkedvelőt!

 

Fotók

Országos Erdészeti Egyesület Hazai Erdész Filmtár Hazai Vadász Filmtár Erdei szállás A Mi Erdőnk Erdő-Mező Online Magyar Természetjáró Szövetség
Készítette: KARMA Interactive