Szombathelyi Erdészeti Zrt. Az állami erdők nyitva állnak a természetszeretők előtt
Hírek

2019. március 05. 13:13

Az OEE Nyugat-dunántúli Régiójának értekezlete

Szerző: Horváth Gábor - egyesületi titkár, Fotók: Horváth Gábor, Köveskuti Zoltán
2019. február 26-án a Szombathelyi Erdészeti Zrt. és az OEE Szombathelyi Helyi Csoportjának meghívására, a Társaság Sárvári Erdészeti Igazgatóságának Káld-Hidegkúti Konferenciatermében gyűltek össze, szokásos éves tanácskozásukra a Nyugat-dunántúli Régió helyi csoportjainak elnökei, titkárai. A régióhoz tartozó 11 helyi csoportból 10 képviselői fogadták el a vasi meghívást.
Az OEE Nyugat-dunántúli Régiójának értekezlete

 

Az egyeztetést megtisztelte jelenlétével Bugán József a Szombathelyi Erdészeti Zrt. vezérigazgatója, aki köszöntötte a megjelenteket, röviden beszélt az elmúlt időszak legfontosabb pozitív változásairól, valamint eredményes tanácskozást kívánt a résztvevőknek.

Az értekezlet vezetője, Köveskuti Zoltán régióképviselő köszönte meg a vendéglátók felajánlását, majd megnyitotta az értekezletet.

A házigazdák nevében Bakó Csaba vezérigazgató-helyettes erdőgazdálkodási igazgató, - egyben a Szombathelyi Helyi Csoport elnöke - szintén köszöntötte a résztvevőket és kifejezte örömét abban, hogy közel tíz év után ismét házigazdái lehettek a rendezvénynek. Ezután vetített képes előadásban ismertette a Szombathelyi Erdészeti Zrt. gazdálkodását, valamint az OEE Szombathelyi Helyi Csoportjának múltját, jelenét, működését.

A színvonalas előadás után Pintér Csaba, újonnan megválasztott egyesületi alelnök számolt be az elmúlt időszak egyesületi eseményeiről, az új Elnökség megalakulásáról, jövőbeli terveiről.

Köveskuti Zoltán a Régió nevében megköszönte Zsuppán Ernő Díj Bizottsági tagnak az elmúlt nyolc évben végzett kimagasló munkáját, valamint köszöntötte Bodor György új DB tagunkat, aki megtiszteltetésként élve meg, örömmel vállalta a felkérést.

Ezek után a Helyi Csoport képviselők egyeztettek a 2019. évi egyesületi kitüntetésekre javasolt tagtársakról. A Nyugat-dunántúli Régió mind a négy kitüntetésre a maximálisan javasolható létszám erejéig megtette az ajánlását.

Az egyebekben Régióképviselő Úr felhívta a figyelmet a beszámolók, munkatervek és a díjakra jelöltek méltatásának határidőre történő beküldésére, a tagdíjjal elmaradók mielőbbi megszólítására.

A hivatalos rész után Bugán József vezérigazgató és Bakó Csaba elnök vezetésével megtekintették a résztvevők a konferenciaterem mellett, az erdészek és vadászok emlékoszlopát, a 25. Pannónia Találkozó emléktábláját, valamint a vadászház melletti réten felépített Kisboldogasszony Kápolnát. A rendezvényt a hidegkúti vadászházban elfogyasztott ebéd, majd kötetlen baráti beszélgetés zárta.

 

Fotók

Országos Erdészeti Egyesület Hazai Erdész Filmtár Hazai Vadász Filmtár Erdei szállás A Mi Erdőnk Erdő-Mező Online Magyar Természetjáró Szövetség
Készítette: KARMA Interactive