Szombathelyi Erdészeti Zrt. Az állami erdők nyitva állnak a természetszeretők előtt
Hírek

2019. január 07. 8:12

Az OEE Szombathelyi Helyi Csoportjának évzáró rendezvénye

Szerző: Tóth Péter – OEE Szombathelyi HCS, Fotó: Markó András, Ohr Tibor
A hagyományokhoz híven, az idei évben is megrendezésre került december 13-án a Szombathelyi Helyi Csoport évzáró rendezvénye, melynek programját fotókiállítás és három előadás is színesítette.
Az OEE Szombathelyi Helyi Csoportjának évzáró rendezvénye

 

A hagyományokhoz híven, az idei évben is megrendezésre került december 13-án a Szombathelyi Helyi Csoport évzáró rendezvénye, melynek programját fotókiállítás és három előadás is színesítette. A Szombathelyi Erdészeti Zrt. által meghirdetett fotópályázat eredményhirdetésével, megtekintésével kezdődött a délután, amit Czvitkovicsné Tóth Tünde a Szombathelyi Erdészeti Zrt. gazdasági igazgatója nyitott meg. A rendezvényt Biczó Barnabás üveggravírozó művész méltatta, eredményeit pedig Varga Péter közjóléti, természetvédelmi és pályázatkezelési csoportvezető ismertette. Az egyes kategóriák nyerteseinek a díjakat Bakó Csaba vezérigazgató-helyettes erdőgazdálkodási igazgató és a gazdasági igazgató adták át. A különböző kategóriákban meghirdetett fotópályázat díjazottjai méltán rászolgáltak az elismerésre, hiszen kitűnő, emlékezetes pillanatokat örökítettek meg, amit bárki megtekinthet a Szombathelyi Erdészeti Zrt. Központi Igazgatóságának épületében.

A fotókiállítást követően az Országos Erdészeti Egyesület Szombathelyi Helyi Csoportjának ülésével folytatódott a rendezvény. Bakó Csaba a HCS elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd bemutatta a vezetőség új tagjait a jelenlévőknek: Balogh Csabát, Varga Anna Juditot és Tóth Pétert. A következőkben az elnök részletes beszámolót tartott az egyesületi rendezvényekben gazdag 2018-as évről. Ezt követte a jövő évi tervezett programok ismertetése, amelynél elnök úr külön felhívta a figyelmet a tagok javaslatainak, együttműködésének fontosságára.

Horváth Gábor titkár számolt be a küldöttgyűlés legfontosabb passzusairól, majd ismertette a hátralévő napirendi pontokat. Három nagyon jó témájú előadás került elő a tarisznyából, melyet Németh Bálint erdőmérnök hallgató kezdett ,,A fények útján - természetfotók a Dunántúltól Namíbiáig" című előadásával. Betekintve a színfalak mögé, egy nagyon érdekes fotós előadó mutatta be fiatal kora ellenére már gazdag munkásságát és eddigi legjobb műveit.

A következő előadó Varga László Decrett-díjas erdész tagtársunk volt, aki a ,,Várak és várhelyek Vas megyében" címmel kultúrtörténeti és építészeti összefoglaló adott Vas megye és környezetének várairól és vármaradványairól. Az előadás kapcsán nagyon sok érdekességet tudtunk meg a témával kapcsolatban.

Utolsóként Hován István Iván erdészeti igazgatási szakügyintéző (erdőfelügyelő) a figyelmet töretlenül fenntartó, saját tapasztalatain és néprajzi gyűjtőmunkájából felépített az ,,Őrség, Vendvidék, Rába-vidék, a Vend Nép története - Szálalóvágás a Vendvidéken" című kiváló előadásából szemezgethettünk. Az előadó a Vas megye dél-nyugati részén élő, szlovénokkal rokon vendség történetéről, életmódjáról, erdőhöz való viszonyáról mutatott be nagyon sok érdekes momentumot.

A program zárásához közeledve Markó Gyula nyugalmazott kolléga pár mondatban megemlékezett Erdélyben egy tapasztalatcsere során Gérnyi László szentgotthárdi erdésszel történt tragédiáról, amely emléktáblájának elkészítését többek között a Szombathelyi Erdészeti Zrt. és a Szombathelyi HCS is támogatta. Az utolsó napirend keretében Horváth Gábor titkár úr az egyesület idei évének eseményeiről készült fotókból állított össze egy gazdag bemutatót, majd befejezésül az OEE Szombathelyi Helyi Csoportja vezetősége nevében a Helyi Csoport valamennyi tagjának békés, boldog karácsonyi ünnepet és új évet kívánt.

 

Országos Erdészeti Egyesület Hazai Erdész Filmtár Hazai Vadász Filmtár Erdei szállás A Mi Erdőnk Erdő-Mező Online Magyar Természetjáró Szövetség
Készítette: KARMA Interactive