Szombathelyi Erdészeti Zrt. Az állami erdők nyitva állnak a természetszeretők előtt
Hírek

2020. február 11. 8:45

Erdőképek 2019. - Eredményhirdetés

A Szombathelyi Erdészeti Zrt. a 2019-re is meghirdetett fotópályázatának díjátadóját és a beérkezett pályaművekből összeállított kiállítás megnyitóját 2019. december 18-án tartotta a Társaság központi konferenciatermében.
Erdőképek 2019. - Eredményhirdetés

 

 

A fotósok számára meghirdetett fotópályázatra hagyományos vagy digitális technikával készített, színes vagy fekete-fehér fotóval pályázhattak a résztvevők hat különböző kategóriában.

A fotópályázat célja az erdők, természetes élőhelyek növény- és állatvilágának, az erdő életének, erdő és ember kapcsolatának bemutatása.

A fotópályázatot 2014 óta hirdeti meg Társaságunk, a pályázók számának folyamatos emelkedése mellett.  Idén 96 pályázó közel 600 pályaművel jelentkezett.

A kiállítást Czvitkovicsné Tóth Tünde, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. gazdasági igazgató asszonya nyitotta meg.

A beérkezett pályaművek zsűrizése szakértői zsűri bevonásával történt. Segítségünkre volt Biczó Barnabás üveggravírozó művész, valamint Németh Máté fotográfus, aki megnyitót követő beszédében értékelte a beérkezett pályaműveket.

Az eredményeket Varga Péter, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. közjóléti, pályázatkezelési és természetvédelmi csoportjának vezetője ismertette.

 

Kategóriánkénti első helyezettek és különdíjasok:

I. Tájkép és csendélet

1. helyezett: Babota László Dóra - Az erdő utolsó hírnöke

 

II. Vadon élő emlősök (Nagyvad)

1. helyezett: Horváth Zsolt - Együttállás

Különdíj: Szabó Zoltán - Alkonyi bőgés

 

III. Egyéb vadon élő állatok

1. helyezett: Szerencsi Gábor - Téli róka

Különdíj: Szabó Zoltán - Zöldsárga

 

IV. Növények

1. helyezett: Krizsán László - Lompos, loncsos és bozontos

Különdíj: Gergály Henrik - Ébredés

 

V. Makrovilág

1. helyezett: Gergály Henrik ­- Tízszemközt

 

VI. Ember az erdőben

Az Ember az erdőben kategóriába besorolt fotóknál a téma megjelenítése, a fotók kidolgozottsága a szemléltetendő célnak nem voltak megfelelőek, így ebben a kategóriában nem hirdettünk helyezést.

 

A Szombathelyi Erdészeti Zrt. nevében köszönjük minden Tisztelt Pályázónak a részvételt és szívből gratulálunk a helyezetteknek!

 

Országos Erdészeti Egyesület Hazai Erdész Filmtár Hazai Vadász Filmtár Erdei szállás A Mi Erdőnk Erdő-Mező Online Magyar Természetjáró Szövetség
Készítette: KARMA Interactive