Szombathelyi Erdészeti Zrt. Az állami erdők nyitva állnak a természetszeretők előtt
Hírek

2020. március 04. 15:52

Erdőtelepítéssel a klímaváltozás ellen!

Az erdők a légköri széndioxid-tartalom szabályozásában fontos szerepet töltenek be. Az erdőtelepítés az egyik leghatékonyabb megoldás a globális felmelegedés problémájára. Az újonnan létesített erdők faanyagába megkötött szén jelentősen csökkenti a légköri szén-dioxid mennyiségét.
Erdőtelepítéssel a klímaváltozás ellen!

 

Magyarország Kormányának célja az éghajlatváltozás hatásainak mérséklése, legfontosabb természeti erőforrásaink, vizeink, a talajok és a biológiai sokféleség állapotának megőrzése, javítása, az erdők megfelelő ökológiai teljesítőképességének fenntartása, fejlesztése, és erdőterületeink növelése. Ennek részeként a Kormány az erdőterületek növelésére olyan erdőtelepítést ösztönző programot indított, ami az önkormányzatok, a földhasználók, valamint az állami szereplők együttműködésével növelni tudja az ország fával borított területeinek nagyságát.

Hazánk erdősültsége jelenleg 21%-os, melyet 2030-ra 27%-os tervezünk növelni.

Az Agrárminisztérium kiemelt társadalmi, környezetvédelmi, gazdasági lehetőséget lát az önkormányzatok, valamint a jogszerű földhasználók területén erdők telepítésére.

A kapcsolódó pályázat az alábbi címen érhető el:

https://www.palyazat.gov.hu/vp5-811-16-erdsts-tmogatsa

A pályázat (támogatási kérelem) benyújtása folyamatos, az alábbi határidőkkel:

  • 2019. december 31.
  • 2020. június 30.
  • 2020. december 31.
  • 2021. június 30.
  • 2021. december 31.

A Szombathelyi Erdészeti Zrt. partneri együttműködést ajánl fel az erdőtelepítési programban résztvevő önkormányzatok, földtulajdonosok és gazdálkodók számára, a következő szolgáltatások nyújtásával:

  • előzetes szaktanácsadás
  • termőhely feltárási szakvélemény elkészíttetése
  • erdőtelepítési tervdokumentáció készítése
  • erdőtelepítési műszaki kivitelezési terv készítése

Referenciáink: 2009. óta végzett erdőtelepítések Tömördön

Részletes tájékoztatásért keresse Társaságunkat írásban a titkarsag(at)szherdeszet.hu email címen vagy telefonon a 94/514-000 központi, illetve a 94/514-009 közvetlen telefonszámon Varga Péter közjóléti, természetvédelmi és pályázatkezelési csoportvezetőnél.

Cselekedjünk együtt Földünk jövőjéért!

Üdvözlettel,

 

Bugán József

vezérigazgató

 

Fotók

Országos Erdészeti Egyesület Hazai Erdész Filmtár Hazai Vadász Filmtár Erdei szállás A Mi Erdőnk Erdő-Mező Online Magyar Természetjáró Szövetség
Készítette: KARMA Interactive