Szombathelyi Erdészeti Zrt. Az állami erdők nyitva állnak a természetszeretők előtt
Hírek

2020. január 06. 8:02

Évzáró rendezvény az OEE Szombathelyi Helyi Csoportjánál

December 18-án tartotta az OEE Szombathelyi Helyi Csoportja a hagyományos évzáró rendezvényét 42 fő részvételével.
Évzáró rendezvény az OEE Szombathelyi Helyi Csoportjánál

 

Az egyesületi rendezvényhez kapcsolódóan a Szombathelyi Erdészeti Zrt. Erdőképek 2019. fotópályázatának eredményhirdetésével és a legjobb eredményt elért pályaművek kiállításának megnyitójával kezdődött a délutáni programok sora. A megjelent pályázókat, érdeklődőket a Szombathelyi Erdészeti Zrt. nevében Czvitkovicsné Tóth Tünde gazdasági igazgató asszony, a szakmai zsűri nevében Németh Máté fotográfus köszöntötte. A zsűri értékelése alapján kialakult eredményt Varga Péter közjóléti, természetvédelmi és pályázatkezelési csoportvezető ismertette.

A fotópályázat és kiállítás-megnyitó után a helyi csoport 2019. évi eseményeiről Bakó Csaba elnök távollétében Balogh Csaba elnökségi tag számolt be, majd Horváth Gábor titkár ismertette a december 13-i egyesületi küldöttgyűlésen elhangzottakat.

Az elnökségi beszámoló után történelmi és szakmai tartalmú előadásokat hallhattak az érdeklődő egyesületi tagok. Elsőként Kovács Jenő építőmérnök előadásában ismerkedhettünk meg az Őrvidéken - ma Ausztriában található - várakkal. Második előadónk Dr. Csóka György kutató, ERTI állomásigazgató tartott színes, érdekes előadást a kínai Szecsuán tartományban tett kutató útjáról. Végül Varga László Decrett-díjas erdész tagtársunk osztotta meg a hallgatósággal gondolatait Vas megyei térképi neveink eredetéről, változásairól.

Az OEE Szombathelyi Helyi Csoportja köszöni a Szombathelyi Erdészeti Zrt. egész éves támogatását a rendezvények megszervezéséhez kapcsolódóan.

 

Országos Erdészeti Egyesület Hazai Erdész Filmtár Hazai Vadász Filmtár Erdei szállás A Mi Erdőnk Erdő-Mező Online Magyar Természetjáró Szövetség
Készítette: KARMA Interactive