Szombathelyi Erdészeti Zrt. Az állami erdők nyitva állnak a természetszeretők előtt
Hírek

2018. március 14. 9:41

"Gayer Gyula Emlékplakett" kitüntetésben részesült Varga Péter, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. közjóléti, természetvédelmi és pályázatkezelési csoportvezetője

Szerző: Szombathelyi Erdészeti Zrt. | Forrás: Szombathely Megyei Jogú Város hivatalos honlapja - szombathely.hu
Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából tartottak ünnepi közgyűlést és megemlékezést a Megyeháza Dísztermében, amelyen ünnepi beszédet Majthényi László, közgyűlési elnök mondott. A megemlékezésen részt vett, a kitüntetetteknek gratulált dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

 

Varga Péter a Szombathelyi Erdészeti Zrt. Központjában csoportvezetőként dolgozik. Jelen munkakörében az erdészeti közjóléti feladatok tervezése, ellátása és annak biztosítása mellett az Erdőgazdaság természetvédelmi tevékenységének megfelelően a természeti értékek védelme, megóvása és fenntartása is feladata.

 

Munkaköréből és érdeklődési köréből adódóan kapcsolatot tart természet- és környezetvédelmi egyesületekkel, szervezetekkel, nemzeti parkokkal, turista szervezetekkel, oktatási intézményekkel. Az Erdőgazdaság működési területén belül koordinálja a környezetünk megóvása érdekében történő nemzetközi, országos vagy helyi szervezésű környezetvédelmi akciókat, rendezvényeket.

Ilyenek például:

¨      Európai Fenntarthatósági Hét,

¨      Erdővarázs Családi Nap,

¨      Szombathelyi ÖKO-majális,

¨      „TeSzedd-Önkéntesen a tiszta Magyarországért!" és „TeSzedd a Kéken!" 

 

Részt vesz középiskolások, egyetemisták szervezett terepi képzésében, tanulmányutjaik előkészítésében, lebonyolításában, ahol a szakmai tantárgyak mellett a környezettudatos gondolkodás, a környezet-etikus magatartás, környezetünk védelme is ismertetésre kerül.

Pályafutását az erdőművelésben kezdte, csemetetermeléssel és erdőfelújítással foglalkozott.

Szakmai hozzáállására jellemző, hogy fafajokban gazdag, lehetőleg helyi származású szaporítóanyaggal történő felújításokban gondolkodik, ezzel is biztosítva a biodiverzitást és a helyi génkészlet megőrzését.

Az Erdészeti és Energetikai Szaporítóanyag Terméktanács alapító tagja, aktívan részt vesz az ott folyó szakmai munkákban. A terméktanács egyik feladata, hogy koordinálja a vonatkozó rendeletek betartatásával a környezethez alkalmazkodott, genetikailag változatos erdei ökoszisztémák megtartásához szükséges szaporítóanyagtermelést.

Aktív tagja a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara Vas Megyei Területi Szervezetének. Környezetkímélő és szelektív technológiák kidolgozásában segít.

 

A kitüntetéshez ezúton is szívből gratulál a Szombathelyi Erdészeti Zrt.!

Fotók

Országos Erdészeti Egyesület Hazai Erdész Filmtár Hazai Vadász Filmtár Erdei szállás A Mi Erdőnk Erdő-Mező Online Magyar Természetjáró Szövetség
Készítette: KARMA Interactive