Online jegyrendelés Online tűzifa rendelés
Szombathelyi Erdészeti Zrt. Az állami erdők nyitva állnak a természetszeretők előtt
Hírek

2020. augusztus 18. 14:46

Gratulálunk!

Dr. Nagy István agrárminiszter úr "Életfa Emlékplakett Bronz" elismerésben részesítette Kronekker József urat, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. nyugalmazott vezérigazgatóját.
Gratulálunk!

Kronekker József 1950. május 6-án Őriszentpéteren született. Erdészeti szakközépiskolai tanulmányai után, a Soproni Erdészeti és Faipari Egyetemen 1975-ben szerzett erdőmérnöki oklevelet. 1975. július 1-étől állt munkába a Fakombinát Erdőgazdaságánál Szombathelyen. A gyakornoki ideje után erdőművelési műszaki vezető, műszaki fejlesztési előadó, majd fahasználati műszaki vezető munkaköröket töltött be. 1982-ben nevezték ki a több erdészet összevonásából, újonnan alakult Szombathelyi Főmérnökség főmérnökévé. A Szombathelyi Állami Erdőgazdaság a Fakombinátból kivált és önállóan működött tovább 1992. március 1-én. A Főmérnökségek később erdészetekké alakultak, Kronekker József erdészeti igazgatói beosztásban dolgozott 2005-ig a Szombathelyi Erdészeti Igazgatóságon. Közben 1983-ban erdészeti gazdasági szakmérnöki végzettséget szerzett az Erdészeti és Faipari Egyetemen. Munkájának, szakterületeinek irányítását a szakszerű, fenntartható erdőgazdálkodás érdekeinek maximális figyelembevételével folytatta, az erdőt szolgálta. A közvetlen irányítása alatt álló munkavállalókat megbecsülte, összetartó, jól együttműködő csapatot alakított ki. Kiváló munkakapcsolatot ápolt valamennyi vezetővel, és az egyéb területeken dolgozó munkatársakkal, segítőkész és fogékony volt az egyéni problémák megoldására is.

2005. július 1-én nevezték ki a Szombathelyi Erdészeti Részvénytársaság vezérigazgatójának, amely munkakört 2010. szeptemberéig töltött be, majd nyugdíjba vonult. A vezetése alatti öt év az erdőgazdaság történetének egyik legsikeresebb időszaka volt. Kronekker József vezetői tevékenysége és felkészültsége jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a stratégiában megcélzott szakmai és üzleti célok szinte mindegyike teljesült. Ez alatt az ötéves időszak a kezdődött a Társaság infrastruktúrájának a megújulása. Ekkor létesült többek között a Saághy István Erdészeti Információs Központ és a műszaki bázis Szombathelyen, megújult a Farkas-erdőben a Hidegkúti Konferenciaterem és a Csipkereki Vadászház stb. Ebben az időszakban indult el Vas megyében a folyamatos erdőborítás, mint természetes folyamatokra alapozott erdőgazdálkodási módszer az állami erdőkben. Vezetői tevékenységével elősegítette az új szakmai folyamatok érvényesülését. Vezérigazgatói időszaka alatt is nagyban segítette a Vas megyei állami erdőgazdálkodás és a Csíkszeredai, valamint a Muravidéki és a Maribori Erdészet között évtizedek óta fennálló szakmai és baráti együttműködés elmélyülését, ápolását.

1975. óta tagja az Országos Erdészeti Egyesületnek. Kezdettől részt vett a Szombathelyi Helyi Csoport munkájában. 2006. és 2007. között a Szombathelyi Helyi Csoport elnöke volt. Tagja az OEE Erdőhasználati és Vadgazdálkodási Szakosztályának.  Több alkalommal részt vett a Szakosztályok Vas megyei rendezvényeinek szervezésében. Ezek közül kiemelendő az Erdőművelési és Erdőhasználati Szakosztályok 1999-es júliusi közös rendezvénye a Farkas-erdőben és a Kőszegi-hegységben, valamint a Vadgazdálkodási Szakosztály 2009. áprilisi – osztrák tanulmányúttal egybekötött – Vas megyei rendezvénye. Aktív szerepet vállalt az OEE Vas megyei Vándorgyűléseinek szervezésében is, a 2005. évi Vándorgyűlés Kőszegi-hegységi közjóléti erdőgazdálkodással foglalkozó terepi programjának a fő szervezője volt. A 2011. évi Küldöttgyűlésen szerepelt a Kaán Károly Díj Kitüntetésre javasoltjai között.

Egyéb: 1997. óta tagja az Országos Magyar Vadászkamarának, ahol 2006. és 2009. között betöltötte az OMVK Vas megyei Területi Szervezetének hivatásos vadász alelnöki tisztségét. 2008-ban az OMVK Aranyérmével tüntették ki, a ,,vadászokért és a vadászatért végzett kiemelkedő munkájáért”. 2006-ban a Vas megyei Közgyűléstől Vas Megye Gazdaságáért Díjat kapott. Nyugdíjasként is nagy érdeklődéssel látogatja a Szombathelyi Helyi Csoport szakmai rendezvényeit, szívesen vesz részt azokon.

Kronekker József a Szombathelyi Erdészeti Zrt. nyugalmazott vezérigazgatója, aki szakmai és egyesületi munkáját kiemelkedő szakértelemmel, magas fokú hivatásszeretettel és elkötelezettséggel végezte. Több, mint 35 éves aktív szakmai pályafutása meghatározó volt a Vas megyei állami erdőgazdálkodásban.

Országos Erdészeti Egyesület Hazai Erdész Filmtár Hazai Vadász Filmtár Erdei szállás A Mi Erdőnk Erdő-Mező Online Magyar Természetjáró Szövetség
Készítette: KARMA Interactive