Szombathelyi Erdészeti Zrt. Az állami erdők nyitva állnak a természetszeretők előtt
Hírek

2017. október 03. 12:35

II. Erdővarázs Családi Nap és OMÉK 2017

Szerző: Varga Péter - közjóléti és pályázatkezelési csoportvezető, Bándy Fruzsina - természetvédelmi előadó | Forrás: FM Sajtóiroda, OEE
A tavaly nagy sikerrel zárult, a Földművelésügyi Minisztérium szervezésében megvalósuló Erdővarázs Családi Nap után az állami erdőgazdaságok idén másodszorra is kiköltöztek a budapesti Szabadság térre, hogy a tavalyinál is több, immár 15 tematikus sátorban mutassák be a hazai erdők titkait és a magyar erdészek mindennapi munkájának sokféle vetületét.
II. Erdővarázs Családi Nap és OMÉK 2017

A II. Erdővarázs Családi napon a természetvédelem, az ökoturizmus, a hazai erdők különleges és egyedi növény- és állatvilága, az erdészek rendkívüli munkája, az erdei vasutak, az erdészeti erdei iskolák, a bakancsos turizmus és az erdei éléskamra témaköröket, továbbá az idén újraindult Erdei Vándortábor programot is mind-mind interaktívan, testközelből ismerhették meg az érdeklődők.

Hasonló tematikával az erdészeti ágazat az OMÉK 2017 kiállításon is képviseltette magát, hiszen a Földművelésügyi Minisztérium központi kiállítóterének közvetlen szomszédságában állították fel a 22 állami erdőgazdaság közös standját, de emellett a közeli Kincsem Parkba is kiköltözött a Szabadság térről az II. Erdővarázs Családi Nap rendezvény 15 tematikus erdőgazdasági sátra.

Társaságunk a bakancsos turizmus témakörben az Országos Kékkört, illetve a kezelésünkben lévő erdei közjóléti létesítményeket mutatta be az érdeklődőknek a II. Erdővarázs Családi Nap és az OMÉK 2017 rendezvények keretén belül.
Ismeretterjesztő és foglalkoztató játékaink között szerepelt többek között óriás puzzle, fakocka az idei év élőlényeivel, pecsételőhely-kereső játék és Magyarország megyéinek megismerésére szolgáló fa puzzle is.

További fényképek a fotógalériában tekinthetők meg.

Fotók

Országos Erdészeti Egyesület Hazai Erdész Filmtár Hazai Vadász Filmtár Erdei szállás A Mi Erdőnk Erdő-Mező Online Magyar Természetjáró Szövetség
Készítette: KARMA Interactive