Szombathelyi Erdészeti Zrt. Az állami erdők nyitva állnak a természetszeretők előtt
Hírek

2017. május 18. 7:56

Jogi konferencia a Szombathelyi Erdészeti Zrt.-nél

Szerző: Dr. Csanaki Eszter - igazg., vagyongazd., szem.ü. oszt. vez., dr. Kovács Ádám - jogi előadó
2017. május 10-én, hetedik alkalommal rendeztek jogi konferenciát az állami erdőgazdaságok vezetői, jogi képviselői és munkatársai, valamint a Földművelésügyi Minisztérium képviselői részvételével, melynek a helyszínét a Szombathelyi Erdészeti Zrt. biztosította.
Jogi konferencia a Szombathelyi Erdészeti Zrt.-nél

 

A konferencia megjelent résztvevőit Bugán József vezérigazgató köszöntötte, majd a társszervezői feladatokat ellátó Sárhegyi & Társai Ügyvédi Iroda képviseletében dr. Sárhegyi Zoltán ügyvéd nyitotta meg a konferenciát. A fórum moderátori teendőit dr. Makai Lajos, a Pécsi Ítélőtábla elnöke látta el.

Az első előadást Dr. Papp Bálint, a Földművelésügyi Minisztérium Intézményfelügyeleti és Perképviseleti Főosztályának főosztályvezetője tartotta az erdőgazdaságok MNV Zrt-vel kötendő vagyonkezelési szerződéséről.

Második előadóként Dr. Lovas András (LL.M.) ügyvéd, Sárhegyi és Társai Ügyvédi Társulás tagja az új METÁR szabályozás és a biomassza piac új jogszabéyi környezetével ismertette meg a résztvevőket.

Dr. Sisa Ferenc, Földművelésügyi Minisztérium Erdészeti és Vadgazdálkodási Főosztályának főosztályvezető-helyettese a hamarosan hatályba lépő, a vadászati törvényhez kapcsolódó végrehajtási szabályokat mutatta be.

A konferencia résztvevői megismerkedhettek a helyi jogalkalmazási gyakorlattal is. A következő két előadás témájában összekapcsolódott. Elsőként „Az erdőgazdasági készletkezelők munkaszerződéséből fakadó jogkövetkezmények - vagyonvédelem a gyakorlatban" címmel Dr. Csanaki Eszter a Szombathelyi Erdészeti Zrt. osztályvezető jogtanácsosa tartott előadást, míg hozzá kapcsolódóan Dr. Erőss Péter kiemelt főnyomozó a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságról a Vas megyei erdőgazdálkodást érintő vagyon elleni bűncselekményeket mutatta be.

Ezt követően aktuális előadást tartott Dr. Tóth Krisztina osztályvezető a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal, Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatóságáról a Vas megyei munkaerőhiány hatásáról az erdőgazdálkodásra - a harmadik országbeli állampolgárok foglalkoztatása témájában.

Az előadást követően két bírósági előadást hallgathatott meg a közönség.

Elsőként Dr. Szabó Péter bíró a Szombathelyi Törvényszékről az új polgári perrendtartás szabályait mutatta be, majd Dr. Tóth Zoltán, a Szombathelyi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság megbízott elnöke tartott érdekes előadást az új Közigazgatási perrendtartásról.

Ezt követően Dr. Potyi Szilvia a Szombathelyi Járási Hivatal Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztály jogi szakügyintézője ismertette a módosítás alatt álló erdőtörvény szabályait.

A konferencia zárásaként Kiss Noémi vagyongazdálkodási előadó (Szombathelyi Erdészeti Zrt.) az erdészeti igazgatási eljárások a vagyongazdálkodás összefüggésének gyakorlati kérdéseiről tartott gyakorlatias előadást.

A Szombathelyi Erdészeti Zrt nagy örömére szolgált, hogy e magas rangú erdész-jogász szakmai találkozó helyszínéül szolgálhatott.

Ezúton is köszönjük a hasznos információkat, az aktív részvételt valamennyi kedves előadónak és jelenlévőnek!

 

Az esemény fotógalériája az "Galéria" menüpontban megtekinthető:

http://www.szherdeszet.hu/galeria/fotogaleria/jogi-konferencia-a-szombathelyi-erdeszeti-zrt-nel-2.html

Országos Erdészeti Egyesület Hazai Erdész Filmtár Hazai Vadász Filmtár Erdei szállás A Mi Erdőnk Erdő-Mező Online Magyar Természetjáró Szövetség
Készítette: KARMA Interactive