Szombathelyi Erdészeti Zrt. Az állami erdők nyitva állnak a természetszeretők előtt
Hírek

2017. április 13. 7:43

Kaán Károly verseny a Celldömölk-Izsákfai Parkerdőben

Szerző: Bándy Fruzsina természetvédelmi előadó
2017. április 7-én került sor a XXV. Kaán Károly Országos Természet- és Környezetismereti Verseny megyei döntőjére.
Kaán Károly verseny a Celldömölk-Izsákfai Parkerdőben

A Versenyt a Földművelésügyi Minisztérium fővédnökségével, a Herman Ottó Intézet, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Pedagógiai Oktatási Központok, a Benkő Gyula Környezet-és Természetvédelmi Oktatóközpont Egyesület (Mezőtúr), Mezőtúr Város Önkormányzata, a Mezőtúri Református Kollégium, Gimnázium, Szakgimnázium Általános Iskola és Óvoda (Mezőtúr), az Országos Erdészeti Egyesület , az Alföldkutatásért Alapítvány (Kisújszállás), a TermészetBÚVÁR Alapítvány Kiadó és a TermészetBÚVÁR Egyesület, a Karcagi SzC Teleki Blanka Gimnáziuma, Szakgimnáziuma, és Kollégiuma (Mezőtúr), a Kaán Károly Országos Természet- és Környezetismereti Versenyért Alapítvány, a NEFAG Zrt. (Szolnok) és a KOKOSZ hirdette meg 2016/2017. tanévre.

A verseny célja a különböző iskolatípusokban tanuló 5-6. osztályos gyermekeknek lehetőséget biztosítani a megmutatkozó tehetségeik kibontakoztatására: környezetük önálló megfigyelésében, a terepmunka gyakorlásában, a kutatómódszerek önálló alkalmazásában, kiselőadásban mondanivalójuk kifejtésére.

A Verseny Vas megyei szervezője, immár hosszú évek óta, Baltavári Andrea tanárnő, a szombathelyi Paragvári Utcai Általános Iskola biológia tanára. A Verseny helyszíne a Paragvári Iskola. A kiegészítő terepgyakorlat helyszínét a Szombathelyi Erdészeti Zrt. biztosította, mely idén a Celldömölk-Izsákfai Parkerdő volt.

Celldömölk-Izsákfán,"Az Erdő" tanösvényen tartottunk vezetést a tanulók számára. A látottak és hallottak alapján egy 20 kérdésből álló feladatlapot kellett kitölteniük a versenyzőknek.

A Szombathelyi Erdészeti Zrt. köszöni az iskoláknak a részvételt, a tanároknak a felkészítő munkát, és mindenekelőtt a gyerekeknek, hogy időt és fáradtságot áldoztak a versenyre történő felkészülés során, melyből bizonyára értékes és hasznos tudásra tettek szert.

Országos Erdészeti Egyesület Hazai Erdész Filmtár Hazai Vadász Filmtár Erdei szállás A Mi Erdőnk Erdő-Mező Online Magyar Természetjáró Szövetség Fa Book fahatározó applikáció
Készítette: KARMA Interactive