Szombathelyi Erdészeti Zrt. Az állami erdők nyitva állnak a természetszeretők előtt
Hírek

2019. november 26. 9:28

Utánkereső Vadászati Alkalmassági Vizsgával egybekötött Fuchs Antal emléknap

Szerző: Szöveg: Pukánszki Zoltán | Forrás: Fotók: Mesterházi József
A Veszprém Megyei Vadászkamara, a Bakonyerdő Zrt. és a Verga Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. szervezésében első alkalommal került megrendezésre 2019. november 16-17-én az Utánkereső Vadászati Alkalmassági Vizsgával egybekötött Fuchs Antal emléknap.
Utánkereső Vadászati Alkalmassági Vizsgával egybekötött Fuchs Antal emléknap

A rendezvény helyszíne a Bakonyerdő Zrt. huszárokelőpusztai vadászháza volt. A versenyen 4 vadászkutyafajta - fajtánként 2-2 kutya - legjobbjai és vezetőik mérték össze tudásukat. Hannoveri vérebek, bajor hegyi vérebek, tacskókopók és tacskók bizonyították alkalmasságukat a sebzett nagyvad utánkeresésében.

Társaságunkat Perjési Balázs a rátóti vadászterület kerületvezető vadásza képviselte Blood Hann Bay Emili nevű 7 éves bajor hegyi véreb szukájával. A Vas megyei páros egy hátsó láblövött ünő keresését kapta feladatul, amelyet tökéletesen megoldottak. 550 m vezetékmunka és 4 km-es hajsza után terítékre hozták a sebzett vadat. A teljesítményük alapján a versenyen a II. díjat érdemelték ki. Sikeres munkájukhoz ezúton is gratulálunk.

A versenyt Nagy Károly nyerte Buckalaki Prof Hunter Herta nevű 7 éves bajor hegyi véreb szukájával.

 

Fotók

Országos Erdészeti Egyesület Hazai Erdész Filmtár Hazai Vadász Filmtár Erdei szállás A Mi Erdőnk Erdő-Mező Online Magyar Természetjáró Szövetség
Készítette: KARMA Interactive