Szombathelyi Erdészeti Zrt. Az állami erdők nyitva állnak a természetszeretők előtt
Hírek

2018. július 02. 9:46

Vas megyei résztvevők a 149. Erdészeti Vándorgyűlésen

Szerző: Szöveg: Horváth Gábor Képek: Kronekker József, Laki László, Nagy László
Az Országos Erdészeti Egyesület 149. Vándorgyűlését 2018. június 22-23. között a DALERD Zrt.-nél Gyulán rendezték, amelyen a Szombathelyi Helyi Csoport 35 fővel képviseltette magát a Szombathelyi Erdészeti Zrt. támogatásával.
Vas megyei résztvevők a 149. Erdészeti Vándorgyűlésen

 

Pénteken Ünnepi Közgyűléssel kezdődött a rendezvény, amelynek keretében kihirdették az idei év egyesületi díjazottait. Idén a Szombathelyi Helyi Csoport tagjai közül Monostori Miklós, nyugalmazott erdészeti igazgató a több évtizedes egyesületi tevékenységének nagyrabecsüléseként Elismerő Oklevél kitüntetésben részesült, amelyet családi elfoglaltsága miatt nem tudott a helyszínen átvenni. Június 26-án a Sárvári Erdészeti Igazgatóság irodájában Bugán József vezérigazgató és Bakó Csaba helyi csoport elnök adták át a díjat. Bakó Csaba a közgyűlésen elhangzott méltatást is felolvasta.

A közgyűlésen adják át a NAIK-ERTI Vadas Jenő- Emlékérmét, amelyet Dr. Borovics Attila az ERTI igazgatója nyújtott át Bakó Csabának, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. vezérigazgató-helyettesének, aki az erdészeti kutatás és az erdőgazdálkodás fejlesztésében nyújtott közreműködéséért érdemelte ki az Elismerést.

A közgyűlésen hirdették ki az idei Országos Erdészverseny eredményét is. A Szombathelyi Erdészeti Zrt. kerületvezető erdésze, Király László a közjóléti versenyszámot megnyerve összesítésben a 12. helyen végzett.

Végül az este a baráti találkozóval zárult.

 

Szombaton mind a kilenc terepi programon képviseltették magukat a Helyi Csoport tagjai. A 149. Vándorgyűlés zárásaként a gyulai Honvédtiszti Emlékhelynél tartottak megemlékezést. Az ünnepség végén Spiegel Endre, a DALERD Zrt. vezérigazgatója átadta az Egyesület vándorzászlaját Gőbölös Péternek, a jövő évi vándorgyűlést szervező Gyulaj Zrt. vezérigazgatójának.

A rendezvénysátorban elfogyasztott ebéd után a résztvevők többsége hazaindult. A Szombathelyi Helyi Csoport tagjai még maradtak egy éjszakára. Délután a várfürdőben, este Gyula város múzeumaiban és kulturális létesítményeiben töltöttük az időt. Vasárnap reggel pedig elindultunk Szombathelyre. Kiválóan szervezett, emlékezetes Vándorgyűlésen vehettünk részt Gyulán!

 

A Szombathelyi Erdészeti Zrt. és az OEE Szombathelyi Helyi Csoportja e helyütt is szívből gratulál a kitüntetetteknek!

 

A Vándorgyűléssel kapcsolatban részletes információk találhatók az Országos Erdészeti Egyesület honlapján, a www.oee.hu-n.

 

Országos Erdészeti Egyesület Hazai Erdész Filmtár Hazai Vadász Filmtár Erdei szállás A Mi Erdőnk Erdő-Mező Online Magyar Természetjáró Szövetség
Készítette: KARMA Interactive