Szombathelyi Erdészeti Zrt. Az állami erdők nyitva állnak a természetszeretők előtt
Hírek

2017. október 03. 12:48

VII. TeSzedd!

Szerző: Varga Péter - közjóléti és pályázatkezelési csoportvezető, Bándy Fruzsina - természetvédelmi előadó | Forrás: Szombathelyi TV
Idén hetedik alkalommal került megrendezésre szeptember 15-19. között a Földművelésügyi Minisztérium szervezésében Magyarország legnagyobb önkéntes akciója a TeSzedd!- Önkéntesen a tiszta Magyarországért. Az akció - mellyel hazánk csatlakozott a Takarítási Világnaphoz – célja a tisztább és egészségesebb környezet mellett a környezettudatos és közösségépítő gondolkodásmód kialakítása.
VII. TeSzedd!

Idén kiemelkedő létszámban vettek részt az akcióban oktatási intézmények, civil szervezetek, állami szervezetek, gazdasági társaságok.


Az országos mozgalomhoz a Szombathelyi Erdészeti Zrt. minden évben csatlakozott, bár Társaságunk évente több alkalommal is szervez hasonló szemétgyűjtési akciókat a kezelésében lévő erdőkben és a turista útvonalak környezetében. Erdészeti Igazgatóságaink 103 saját és közfoglalkoztatott dolgozójával összesen 22 helyszínen szedtek hulladékot, megközelítően 1,5 t mennyiségben.


Idén csatlakozott hozzánk, mint helyi koordinátorhoz a Gencsapáti és Perenye polgárőrsége, akik interaktív foglalkozást szerveztek a helyi óvodásoknak. A faluban a templom melletti tér egy képzeletbeli erdővé változott, ahol a kicsik a kizárólag a számukra elrejtett hulladékot gyűjtötték. Közben megtanulták, miért fontos vigyázni a környezetre.

Fotók

Országos Erdészeti Egyesület Hazai Erdész Filmtár Hazai Vadász Filmtár Erdei szállás A Mi Erdőnk Erdő-Mező Online Magyar Természetjáró Szövetség
Készítette: KARMA Interactive