Szombathelyi Erdészeti Zrt. Az állami erdők nyitva állnak a természetszeretők előtt
Társaságunkról

FSC tanúsítási rendszer

FSC® TANÚSÍTÁS

 

A Felelős Erdőgazdálkodás Tanácsa (FSC®) egy független civil szervezet, amelyet 1993-ban 25 országból származó, különböző környezetvédelmi civil szervezetek, faipari termékekkel kereskedő szervezetek, erdőgazdálkodók, magánemberek és tanúsító szervezetek hoztak létre.


A fogyasztók, vállalatok és állami hatóságok egyre több garanciát kérnek arra, hogy a kivágott fák, a papír és fa alapanyagú termékek megfelelően kezelt forrásokból származnak. A Felelős Erdőgazdálkodás Tanácsa (FSC®, Forest Stewardship Council®) által kidolgozott tanúsítási rendszer lehetővé teszi annak megállapítását, hogy a vizsgált fa alapanyagú termékek felelősen kezelt erdőkből és gazdaságokból származnak-e. Ez a rendszer megköveteli a fenntartható fejlődés alapelvének alkalmazását az erdőgazdálkodásban és a nyomon követhetőség biztosítását a tanúsított erdőkből származó fákat felhasználó kereskedelmi és feldolgozó cégeknél.


Az FSC tanúsítási rendszer védjegyét azok az erdőgazdálkodók és fafeldolgozók használhatják, akiket az FSC által akkreditált független tanúsító szervezet - az FSC szabványai alapján végzett - audit során erre megfelelőnek talált.


Társaságunk FSC tanúsítási rendszerének bevezetése jelenleg folyamatban van.

 

 

 

Tájékoztató a társadalmi hatásvizsgálat kérdőív kitöltéséhez

 

Tisztelt Hölgyem/Uram!

A Szombathelyi Erdészeti Zrt. felmérést végez annak érdekében, hogy a működése és erdőgazdálkodási tevékenysége során jelentkező társadalmi hatásokat, valamint az erdőről alkotott véleményüket megismerje és időről-időre értékelje azokat. A fenti célok megvalósítása érdekében kérdőív kitöltésében kéri közreműködésüket.

A kérdőívek kitöltése önkéntes és anonim, 4-5 percet vesz igénybe. Az adatok kiértékelése összesítve, egyedi azonosításra nem alkalmas módon történik.


A kérdőív kitöltésére szolgáló webes felületet az alábbi linken érheti el: Kérdőív


Együttműködésüket köszönjük!

Szombathelyi Erdészeti Zrt.

Országos Erdészeti Egyesület Hazai Erdész Filmtár Hazai Vadász Filmtár Erdei szállás A Mi Erdőnk Erdő-Mező Online Magyar Természetjáró Szövetség
Készítette: KARMA Interactive