Online jegyrendelés Online tűzifa rendelés
Szombathelyi Erdészeti Zrt. Az állami erdők nyitva állnak a természetszeretők előtt
Vadászházak

Szakonyfalu vendégház

Cím: GPS lat: 46.913611 GPS lng: 16.228333 | Vadászterület: IVÁNC vadászterület Szobák száma: 4Férőhelyek száma: 9
Szakonyfalu településen a templom előtt elhaladva, a kavicsozott úton tovább menni, a kőhídnál jobbra, a Nyugati Pont Tanösvény vonalát követve. A ház a falutól kb. 1,5 km-re fekszik.
Szakonyfalu vendégház

A Vendégház Magyarország legnyugatibb pontján, a Hármashatárhoz - magyar-szlovén-osztrák - közel, a szakonyfalui erdőtömb mélyén található.

Az épület korábban egy kerületvezető erdész szolgálati lakása volt, majd időszakos használatban volt fiatal erdőmérnökök ideiglenes elszállásolására. Az idő során a ház műszaki állapota erősen leromlott és korszerűtlenné vált. Felújítása és bővítése a Szombathelyi Erdészeti Zrt. közjóléti programjának keretében történt meg.
2013- ban a mintegy 46 Millió Forintos beruházás keretében a ház teljes felújítására sor került. A belső átalakításon, bővítésen túl többek között új tető, új korszerű gépészet, és új villamos rendszer került megvalósításra. A homlokzat hőszigetelést kapott. A külső környezet rendbetétele (kerítés, parkosítás, külső szennyvíz) és az épület belső bútorozása is megvalósult.
A vendégházban 9 fő részére tudunk szállást biztosítani. A kétszintes épület alsó szintjén a kor igényeit kielégítő konyha, egy 14 fő étkeztetésére alkalmas társalgó, valamint két darab kétágyas vendégszoba található közös fürdőszobával és mellékhelyiséggel. Az emeleten is van két saját fürdőszobával rendelkező vendégszoba, melyek közül az egyik háromágyas, a másik pedig két fő elszállásolására alkalmas, és terasz tartozik hozzá.
A ház körüli fenyvesek és lomberdők fokozottan védett természetvédelmi területen állnak, kitűnő gyalogtúrára alkalmasak. Számtalan növény- és állatritkasággal találkozhatnak az ide látogatók. A háztól pár kilométerre folyó Rábán - amely itt még határfolyó - a kenutúrákat szeretők élményeket szerezhetnek. A közeli Szlovéniába és Ausztriába is át lehet látogatni.

A Szakonyfalui Vendégház vadászvendégeinken túl családoknak vagy kisebb baráti - szakmai csoportoknak nyújt csendes, jó levegőjű és nyugodt pihenési lehetőséget.

http://www.erdeiszallas.hu/szallasok/szakonyfalui-vendeghaz

Térkép

Országos Erdészeti Egyesület Hazai Erdész Filmtár Hazai Vadász Filmtár Erdei szállás A Mi Erdőnk Erdő-Mező Online Magyar Természetjáró Szövetség
Készítette: KARMA Interactive