Online jegyrendelés Online tűzifa rendelés
Szombathelyi Erdészeti Zrt. Az állami erdők nyitva állnak a természetszeretők előtt
Turizmus

Túrázás szabályai

 

Turistaútjaink jelentős része erdőterületeken halad. A turistának, még csoportos túra esetén is, alaposan fel kell készülnie a túrára, mert útja hosszabb ideig tart, és ajánlatos betartania az alábbi szabályokat:

 -Tanulmányozd a tervezett útvonalat és lehetőleg szerezzél be turistatérképet. Az okos telefon nem mindig elég!

- Ivóvizet, élelmet kellő mennyiségben vigyél magaddal!

- Csak olyan túrára vállalkozz, amelyet állóképességed alapján megerőltetés nélkül tudsz teljesíteni!

- Öltözeted az időjárásnak megfelelő legyen, de legfontosabb a kényelmes és a terhelést jól bíró lábbeli! Esőkabát mindig legyen nálad!

- Hosszabb túra esetén mindig legyen nálad gyufa vagy öngyújtó és száraz papír!

- Az erdő egyik veszélyforrása a kullancs. A csípésével terjesztett betegségek ellen védekezni kell! Ha gyakran jársz erdőben, célszerű beoltatnod magad agyvelőgyulladás ellen. A Lyme-kór ellen is védekezhetsz kullancsriasztó szer használatával. Minden túra után, de akár közben is, alaposan vizsgáld át ruházatodat, testedet, s mielőbb távolítsd el a bőrödbe kapaszkodott kullancsot! Ha nincs csipeszed, a körmöddel is kiveheted, gyors, határozott mozdulattal! Nem baj, ha beszakad a feje!

 - Ha allergiás vagy, túra előtt vedd be a megfelelő orvosságot, vagy igyál kalcium tartalmú pezsgőtablettát, de ezeket vidd magaddal a túrára is! Utóbbira darázscsípés esetén is szükség lehet!

 - Tartsad és tartasd be a túrázás szabályait (tűzrakás, hulladék elhelyezése)!

 - Égő tárgyat az erdőben el ne dobj. Tüzet rakni csak a kijelölt helyen szabad!

 - Éjszakai túrázás esetén mindig használj elemlámpát!

 

Országos Erdészeti Egyesület Hazai Erdész Filmtár Hazai Vadász Filmtár Erdei szállás A Mi Erdőnk Erdő-Mező Online Magyar Természetjáró Szövetség
Készítette: KARMA Interactive