Online jegyrendelés Online tűzifa rendelés
Szombathelyi Erdészeti Zrt. Az állami erdők nyitva állnak a természetszeretők előtt

Vadászterületek

Vadászterületek

SZOMBATHELYI ERDÉSZETI ZRT. vadászterületeinek és vadgazdálkodásának bemutatása 2017-2037 között

A 100 %-ban állami tulajdonú Szombathelyi Erdészeti Zrt. Magyarország nyugati szélén, Vas megyében több mint 45 000 hektár erdőterületet kezel, közvetlenül az osztrák és szlovén határ mentén.

2017-től a Szombathelyi Erdészeti Zrt. több mint 44 000 ha vadászterület vadászati jogát kapta meg a földtulajdonosoktól a következő 20 éves vadgazdálkodási üzemtervi ciklusra. Ez mintegy 3 000 hektárral több, mint a jelenleg kezelt vadászterületeink nagysága.

Térkép

KÁLD-SZAJK vadászterület KÁLD-SZAJK vadászterület Vas megye legnagyobb vadászterülete a 16 088 ha-os káldi terület, melyből 9 300 ha erdő. A terület szerves része a szajki erdő is mely korábban külön vadászterület volt. A változatos élőhelyek és nagy összefüggő erdőterületetek hosszú távon biztosítják az itt élő kiváló minőségű gímszarvas állomány megőrzését. IVÁNC vadászterület IVÁNC vadászterület A Rába folyótól délre, Zala megye határáig elterülő ivánci vadászterület az Őrség legnagyobb vadászterülete: 13 000 ha, melyből 70% erdő (9 000 ha). A vadászterületet kiváló élőhelyi adottságai lehetőséget biztosítanak a területen élő kiváló minőségű gímszarvas állomány hosszú távú, tartamos kezelésére. Minden évben esik 11 kg trófeatömegű gímbika. Az őzállomány minősége közepes, a vaddisznóállomány nagysága változó. KŐSZEG vadászterület KŐSZEG vadászterület Az osztrák határ mellett található 6 300 ha-os vadászterület erdősültsége 85 %. A vadászterület alapvetően két részből áll: a hegyből és az alsó-erdőből. SZENTPÉTERFA vadászterület SZENTPÉTERFA vadászterület Közvetlenül az osztrák határ mellett található vadászterület 3 100 ha, melyből 1 700 ha erdő. A vadászterület különlegessége, az itt megtalálható állandó, jó minőségű dám populáció. Az állomány minőségének további javítása érdekében a világhírű guthi vadászterületről vérfrissítés céljából 2014-ben 15 db dámot vásároltunk (5 bika, 10 tarvad). NÁDASD vadászterület NÁDASD vadászterület A Zala megye határán található nádasdi vadászterület 2 700 ha, melyből 2 300 ha erdő. Ezen a vadászterületen került terítékre 2014-ben a Szombathelyi Erdészeti Zrt. történetében valaha elejtett legerősebb gím bika: 14,87 kg. RÁTÓT vadászterület RÁTÓT vadászterület A rátóti vadászterület közvetlenül az osztrák határ és a Rába folyó között fekszik, nagysága 3 100 ha, melyből 1 800 ha erdő. A Rábától északra elterülő kiváló bőgőhelyeken gyakran kerülnek terítékre 10 kg feletti trófeasúlyú gímbikák. A vadászterületen található 540 ha-os vadaskertben akár 6-8 fővel is kiváló, nagyterítékű vaddisznóhajtásokat lehet szervezni.
Országos Erdészeti Egyesület Hazai Erdész Filmtár Hazai Vadász Filmtár Erdei szállás A Mi Erdőnk Erdő-Mező Online Magyar Természetjáró Szövetség
Készítette: KARMA Interactive